De ringmaat

  Vóór uw bestelling
  Wilt u bestellen, maar bent u niet zeker over de juiste ringmaat? Die kunt u heel makkelijk opmeten met onze gratis ringenbos met pasringen. U krijgt de pasringenset na aanvraag zo snel mogelijk kosteloos thuis bezorgd. U kunt hiermee zelf heel eenvoudig uw ringmaat bepalen. In de ring die u goed past, staat een getal; dit vermeldt u bij uw bestelling in onze webshop op het invulformulier.

  Welke hand?
  Neem altijd de maat op van de vinger waaraan u uw trouwring wilt dragen en noteer voor uzelf aan welke hand u heeft gemeten: de linker- of rechterhand. Bijna ieder mens heeft namelijk een verschillende ringmaat links en rechts.

  De etiquette
  Aan welke hand en om welke vinger hoort men een trouwring eigenlijk te dragen?
  Dit wordt vooral bepaald door iemands geloof. Katholieken dragen hun trouwring traditiegetrouw meestal om hun linkerringvinger; protestanten om hun rechter ringvinger. Als u niet gelovig bent, maakt het feitelijk niet uit. U kunt dan het best kiezen voor maximaal draaggemak.

  Schommelingen in maat
  Het is normaal dat uw ringmaat gedurende de dag varieert. Meestal zijn de vingers ’s morgens bij het opstaan iets dikker dan later op de dag. Uw vingers kunnen ook dikker worden als het erg warm is, als u heeft gesport of als u een flinke wandeling heeft gemaakt. Door de verhoogde lichaamstemperatuur worden uw bloedvaten wijder, waardoor uw vingers een beetje zwellen.
  Ook tijdens de zwangerschap kunnen de vingers opzetten; dit komt omdat het lichaam van zwangere vrouwen meer vocht vasthoudt. Dit is vooral het geval in de laatste maanden van de zwangerschap. Houd hier rekening mee bij het opmeten van de maat.

  Een paar nuttige tips:

  • Neem uw ringmaat altijd op bij kamertemperatuur en in rust
  • Neem uw maat niet op wanneer u heel koude of heel warme handen heeft
  • Meet meerdere keren; bijvoorbeeld een keer ’s morgens vroeg en een keer later op de dag
  • Meestal gaat een pasring makkelijker om dan af; dit is heel normaal

  Wilt u zekerheid over uw ringmaat voor u trouwringen bestelt?

  Vraag dan nu onze gratis pasringenset aan:  

  Nà uw bestelling
  Op basis van de ringmaat die u bij uw bestelling heeft opgegeven, sturen wij u kosteloos 3 kunststof test-ringen per bestelde ring. Eén in de maat die u heeft besteld, één in de maat daarboven en één in de maat daaronder. Die test-ringen kunt u proefdragen, zodat u met zekerheid de juiste maat kunt vaststellen. Wij nemen contact met u op om te bespreken of de maat goed is.

  Ringmaatgarantie
  Mocht de maat van uw trouwringen onverhoopt niet goed zijn na ontvangst, dan maakt u aanspraak op onze ringmaatgarantie: Trouwringen24.nl maakt eenmalig kosteloos uw bestelde ringen op maat. Hiertoe maken wij een afspraak met u bij een van onze vestigingen, om de juiste ringmaat op te meten. De aangepaste ringen worden kosteloos per aangetekende post retour aan u gestuurd, maar u kunt ze ook ophalen in een van onze twee trouwringenstudio’s.

  U maakt tot 3 maanden na aflevering van uw bestelde ringen aanspraak op onze kosteloze ringmaatgarantie.

  Wilt u er zeker van zijn dat u ringen in de juiste maat bestelt? Natuurlijk kunt u dan ook meteen een afspraak met ons maken om kosteloos de juiste ringmaat te laten opmeten. Als u ons belt of mailt, maken wij een afspraak met u in Amersfoort of Veenhuizen.

  Vragen of opmerkingen?
  Bel of mail ons gerust voor een gratis advies!
  Ons mailadres: info@trouwringen24.nl
  Ons telefoonnummer: 0592 – 388506